„I learned that every mortal will taste death but only some will taste life” Rumi

The Ice Run

The Ice Run, o aventură caritabilă la care au luat parte 10 echipaje internaționale din Marea Britanie, Franța, Belgia, Elveția, Polonia, Ucraina, România, America de Nord (S.U.A.) și Australia, a însemnat:

• 10.000 de km de gheață pe lacul Baikal,
• la temperaturi de până la -30°C,
• pe o motocicletă cu ataș Ural fabricată în ‘89,
• dormind la cort pe țărm și pe lac

Partener principal: Stalinskaya

Parteneri media:
Red Bull România, Virgin Radio România, PRO TV, Digi24, Cristi Popesco.

Parteneri logistici:
pentru echipament sportiv – Merinito, All Mountain, Maia Outdoor
pentru foto și video – GoPro, Nikon România, Skin
pentru wearables – Fitbit

“Pregătiți” (măcar sufletește) pentru înseamnă motocicletă cu ataș de către Mihai Barbu și Cristian Ciornei (Ural România)

Odată trecuți prin așa o experiență, e un moment bun să împărtășim cu tine cum a fost, dar și de unde am plecat și ce se mai întâmpla chiar înainte de plecare. Ai de unde, începând cu website-ul comunității TodayYouCanDoAnything.

Ai în tine tot ce-ți trebuie ca să-ți depășești oricând limitele, #TodayYouCanDoAnything!

Logistica

the ice run route

Motocicleta

Experiența de mers pe o motocicletă cu ataș nu se compară deloc, dar absolut deloc cu mersul pe o motocicletă normală. Se supune mai degrabă principiilor fizice ale mersului pe ATV sau chiar pe tricicletă. Virajele se pot încheia fie cu atașul ce zboară în dreapta ta, fie cu întreaga motocicletă ce se răstoarnă.

Cazarea

În cadrul cursei, echipajele nu sunt însoţite de o echipă de suport, ceea ce face ca toate provocările să fie depaşite doar prin forţele proprii. Timp de două săptămâni, în timpul zilei vor conduce pe lacul Baikal înghețat, își vor repara motocicleta, urmând ca pe timpul nopții să-și găsească un loc în care gheața este mai groasă, pentru a-și monta cortul, căci ei vor campa seară de seară, în mijlocul sălbăticiei înghețate a Siberiei.

Temperatura

Lacul Baikal este cel mai mare lac din lume, având peste 20% din cantitatea totală de apă potabilă disponibilă în lume. Temperaturile extrem de scăzute din Siberia fac ca, pe timpul iernii, suprafaţa lacului să îngheţe și odată cu asta și activitatea din întreaga zonă.

Componenta caritabilă

Cauza internațională a acestei aventuri e reprezentată de Cool Earth, organizație ce contribuie la oprirea despăduririlor din zonele tropicale, lucrând îndeaproape cu oamenii din comunitățile respective și ajutându-i astfel să împiedice tăierile pădurilor tropicale.

Cool Earth şi organizatorii evenimentului au început colaborarea în 2013. De atunci, peste 14.000 de participanţi la competiţii extreme, din 41 ţări, au strâns mai mult de 1.000.000 de lire sterline pentru misiunea acestei organizaţii.

Fiecare echipaj ce participa la „The Ice Run” doneaza minim 500 de lire catre , o organizatie globala ce este implicata in refacerea padurilor tropicale.

Cool Earth este una dintre organizatie inscrise pe WowApp. Astfel, puteti participa si voi la salvarea padurilor tropicale utilizand WowApp.

De asemenea, fiecare echipaj este încurajat să aleagă, complementar cauzei internaționale, o cauză caritabilă locală. Astfel, echipajul format din Vlad și Alexandru atrage atenția și asupra unui ONG local, din Piatra Neamț, Comunitatea Noastră.

Similar cu modul prin care aduce impact și cauza internațională, Comunitatea Noastră se implică activ în rezolvarea problemelor sociale, aducându-i la un loc pe toți reprezentanții relevanți dintr-o comunitate, respectiv oamenii din mediul de afaceri, din administrația publică, din învățământ și din societatea civilă.

Today Siberia Ice Run

Echipa

Alexandru si Vlad s-au intalnit in Martie 2016 in cadrul unui eveniment organizat de un ONG pe tema dezvoltarii comunitatilor locale.

Doi ani mai tarziu, au un scop comun – sa-si testeze limitele fizice si psihice conducand o motocicleta la temperaturi extreme pe lacul Baikal.

De-a lungul timpului au descoperit ca sunt mai multe lucruri pe care le au in comun.

  • Indivizi extrem de motivati

  • Experinta in activitati de anduranta

  • Pregatiti psihic

  • Pregatiti fizic

  • Flexibili

  • Orientati spre realizarea obiectivelor

Vlad Grigore
Vlad Grigoreco-driver
Entuziast, creativ si ambitios, pasionat de calatorii si dornic de adrenalina.
Are o experienta de peste 13 ani ca Trainer si Manager de Proiect.
Intre timp, a participat in competitii de anduranta si a povestit experintele traite in calitate de Speaker la diverse conferinte.
In portofoliul de aventuri intra:
* The Mongol Rally – Cel mai mare raliu caritabil din lume.
* The Mototaxi Junket – Competite caritabila in Peru.
Co-fondatorul comunitatii Today You Can Do Anything.
Alexandru Agatinei
Alexandru Agatineico-driver
In acest moment poate sta, aproape dezbracat, la temperaturi de pana la -15°C. timp de 30 de minute.
Iubitor de natura si de sporturi in aer liber, motociclist, implicat in sustinera cauzelor caritabile prin intermediul evenimentelor sportive.
Fost fotbalist, alergator in momentul de fata, merge cu bicicleta si urca pe munte in scop recreational.
Membru in echipa Rubik – un start-up in comunitatea din Nord Est.