Peste noapte, ne-am mai călcat pe picioare sau pe capete în timp ce căutam să ajungem la toaleta din spatele curții, dar dimineața ne-a găsit din nou gata de drum.

Cum mulți dintre noi eram curioși să vedem cum arată satul în care înnoptasem înfometați, plimbarea până la magazin a fost făcută de aproape toată lumea.

La scurt timp au ajuns și organizatorii și am analizat ce variante avem să ajungem până în Severobaikalsk, cel mai nordic punct de pe latura vestică a lacului în care ne propuseserăm să ajungem. N-a mai trebuit să decampăm, dar odată ce am mâncat la grămadă și ne-am strâns bagajele, a urmat să scoatem toate motocicletele din curte, spațiu prin care treceai ca printre sacii de dormit întinși cu o seară înainte prin casă, adică încălecând din loc în loc câte-o motocicletă.

Am ieșit din sat si ne-am continuat drumul spre nord, de data asta pe asfalt, bine, asfalt, gheață și ceva zăpadă topită.

După alte 2 ore eram în cele din urmă în Severobaikalsk, prima dată după o săptămână când revedeam ceva civilizație. Am oprit cu toții în fața unui bar, loc în care am savurat pentru prima, dată după multe zile, internet.

Încă din discuțiile purtate în bar împreună cu toate celelalte echipaje, se întrevedeau câteva opțiuni de cazare, iar în cele din urmă am plecat să le verificăm.

Deși Uralul este o motocicletă de fabricație rusească, localnicii au fost foarte curioși să vadă atâtea motociclete Ural conduse de străini umblând pe străzile din Severobaikalsk.

În cele din urmă ne-am oprit la o pensiune din apropierea coastei, care avea câteva camere disponibile și căsuțe de lemn în curte. De regulă, doi oameni puteau sta în oricare dintre camere, dar “recomandarea” din partea gazdelor a fost să stăm câte 3-4 pentru a încăpea cu toții în același loc. Soluții s-au găsit, căci deodată apărea câte-o saltea întinsă pe jos și ni se explica, în rusă, prin semne, că ăsta e cel de-al 3-lea loc din cameră.

Noaptea ce-a urmat a fost lungă, ocazie cu care au ieșit la iveală mult mai multe dintre peripețiile prin care a trecut fiecare echipaj încă de la plecarea din Irkutsk.