Au mai ramas un pic peste 300 km. Dar starea drumurilor ar trebui sa fie mai rea si in plus este si circulatia restrictionata din cauza lucrarilor de reabilitare. Ne dorim sa trecem de Abancay.

Ne uitam la harta si decidem sa mergem pe un drum secundar ce avea sa se intersecteze cu un altul principal. A urmat un peisaj pitoresc prin cateva satuce urmat de o urcare abrupta. Totul pe un drum de tara, evident neasfaltat. Ajunsi in varful dealului, la peste 3000 de metri observam ca ne asteapta o coborare abrupta pe un drum ce nu are parapeti de protectie sau alte astfel de “gadget-uri” moderne.

Pe la jumatatea drumului ne intalnim cu Michael, un spaniol ce vorbea engleza (al treilea dupa Edwin, soferul din Lima si Oscar, unul dintre organizatori 🙂 ). Michael facuse pana la roata din spate si impinsese motocicleta la deal cateva ore. L-am ajutat sa-si umfle roata si am plecat mai departe. Ajunsi in vale am incercat sa descifram drumul in continuare. Singura solutie a fost sa urcam un alt munte de peste 3000 de metri, sa coboram si iar sa urcam la peste 3500 metri. Toate acestea s-au intamplat in 50 de km facuti in peste 5 ore.

Am ajuns la drumul principal unde am dat de un asfalt proaspat turnat. Atat de proaspat incat bestiei i s-au lipit opincile de el.

Dupa alti 70 de km ajungem sa vedem Abancay-ul. Un oras aflat intr-o vale si imprejmuit de munti de peste 3500 metri. Am serpuit pe munti 60 de km cu ochii la oras dar parca tot nu ne apropiam de el.

La 17:00 reuseam sa ajungem si am decis sa mergem in umratoarea localitate. Localitate aflata pe partea cealalta a muntilor pe care-i vedeam. Pe drum ne-au prins frigul si noapte. Din fericire drumul era foarte bun, calitatea asfaltului excelenta iar elementele de semnalizare nu lipseau.

Dupa alti 50 km ajungem la destinatie unde ne regrupam. Pe langa echipajele din Elvetia, Noua Zeelanda si Marea Britanie apar Sud Africa pe care nu-i mai vazusem de la start. Se pare ca au mers pe malul oceanului si ca la un moment dat au bagat mototaxiul in camion si l-au adus in munti.

Alimentam cu o pizza si stingem lumina. Urmeaza sa ne trezim devreme sa vedem soarele cum rasare printre munti.