Destinatia pe ziua de astazi: Ayacucho. Incepem cu o urcare de incalzire, o ploaie ce nu ne lipsea din peisaj si cucerim varful muntelui.

Soarele reapare pe cer si am inceput coborarea. Pentru ziua aceasta am ales un drum ce are sa ne duca prin Mayocco. Aici ar trebui sa fie lucrari de reabiliatare a drumului pana in ora 13. Noi ne gandim ca ajungem pe la 16, deci e ok.

Oprim pe dreapta, ungem lantul bestiei si scartaitul infernal care ne zgaria timpanele dispare ca prin minune. Drumul se transforma din doua benzi intr-o singura banda. O banda pe care cu greu incape un camion. Ne zboara gandul la Pamir Highway. Da! Este un Pamir Highway doar ca este asfaltat. E o placere sa conduci pe-aici, doar noroc sa ai sa nu apara un camion dupa urmatoarea curba. Claxonam frenetic inainte de orice curba fara vizibilitate desi suntem convinsi ca franele bestiei scartaie mai tare decat claxonul.

Ajunsi in Mayocco suntem opriri de un echipaj de politie ce ne cere actele. Inecep joaca de-a soarecele si pisica in care noi nu integelem / vorbim decat roamana si pana la urma scapam de ei aratandu-le doar buletinele de Romania. Trebuie sa recunoastem ca au fost cei mai insistenti de pana acum. De restul am scapat fara buletine.

La iesire din Mayocco dam de lucrarile la drum. Se pare ca mai au un interval de lucrari intre 16 si 18. Incercam sa negociem cu ei, le aburim pe domnisoarele care pazesc drumul, le servim cu o ciocolata si intr-un final trecem de primul filtru, de al doilea, in schimb, nu mai trecem.

Se lasa noapte si prin niste gropi imense si un drum neasfaltat dam de echipajul din Noua Zeelanda ce se deplasa cu dificulatate, farul lor fiind ca si inexistent. Mergand ba pe sens invers, ba pe sensul nostru reusim sa ajungem in Huanta unde inoptam. Parcam bestia intr-un garaj si pe noi intr-un hotel ce ne spune ca au ceva petrecere la parter.

Iesim sa exploram orasul. Are altceva fata de cele vazute pana acum. Casele arata mai bine, sunt tencuite / vopsite si nu doar cu mesaje electorale. Satui de atata pui cu orez ne oprim la o pizerie unde ne simtim foarte bine.

Intorsi in camera aveam sa aflam ca petrecerea era data de noul primar ce tocmai a castigat alegerile asa ca muzica ne-a bubuit in urechi o perioada buna.