Micul dejun a fost la acelasi hotel enervant unde ne-au placut doar croisantele si conexiunea la internet :)). De la hotel ne-am urcat pe autostrada pana la feribot si am traversat Canalul Manecii savurand peisajul. Pe vas, Razvan nemultumit fiind ca nu identifica G-ul si-a achizitionat o pereche de ochelari pentru a vedea mai bine. In vederea evitarii experientei anterioare legate de goana dupa alcool, seara ne-am luat doua sticle cu concentratie mare :).

In drum spre Bodiam Castle (locul din care se va da startul The Mongol Rally 2013) ne-am oprit la o crasma unde am mancat mancare buna intr-un ambient tare dragut.  Am tras pe stanga la o „bucatarie italieneasca’ conform noilor ochelari ai lui Razvan dar, in realitate coordonatele erau undeva mai la est. Plecasem de pe feribot cu gandul de a manca ceva traditional englezesc si ce ar putea fi mai traditional decat bucataria indiana.? 🙂 Intrand in curtea am gasit echipa de bucatari si chelneri la o sueta intr-un sopron. Au deschis usile restaurantului de la terasa pentru noi si au dat drumul la aragaz fiind singurii clienti pe care ii aveau in acel moment.

Am „pierdut” aproape doua ore la restaurantul respectiv… ore ce ne-au prins foarte bine 🙂

Dupa ce am bagat bine la intuneric ne-am indreptat catre Bodiam Castle unde aveam sa descoperim raliotii intr-un peisaj de basm. Yurty a fost lasata sa se linisteasca in marea de masinute pregatite sa strabata cei 16,000 km pana in Mongolia. Ne-am inregistrat, Am facut cunostinta cu Sophie, Dan, si restul echipei „The Adventurists” trecand la etapa de networking cu echipajele internationale unde am avut placerea sa vorbim cu oameni veniti din Australia, USA, Canada, Brazilia samd. Le-am inamanat ghiduri turistice cu Romania si cu bisericile fortificate din transilvania (Multumim 273 si Administratiei Bisericilor Fortificate pentru materiale).

Am campat pe o pajiste la umbra unui copac si ne-am dus sa savuram cina (un hamburger :)) ) a inceput petrecerea in Castelul Bodiam (castel construit prin 1340). Are o mlastina ce-l inconjoara de jur-imprejur. Organizatorii au contractat si o echipa de actori ce reprezentau personaje din perioada respectiva, ba chiar si fantomele cavalerilor morti de-a lungul timpului.

In castel am fost intampinati cu muzica clasica si cu o atmosfera foarte frumoasa. Pe la ora 21:00 am coborat din castel langa scena pentru spectacolul de dupa. Am petrecut cu celelalte echipaje pana pe la 04:00 dimineata moment in care ne-am bagat la cort, bifand astfel prima noapte la cort.

Unul dintre echipajele cu care am stat mai mult la palavrageala este format din Naren, Eugenia si Jasmine adica un Indian o Coreanca si o Iranianca stabilite in USA.