Am intrat in Rusia dimineata devreme, dupa un drum foarte lung care a inceput de la Almaty. Mai aveam de parcurs destul de putini kilometri pentru ca tinta noastra pentru ziua asta era Barnaul.

Am mers cu foarte mare grija pe bucata asta de drum. Auziseram o gramada de povesti despre politia din Rusia, si nici una dintre ele nu era cu happy end.

Aveam sa realizam ulterior, faptul ca Rusia a fost singura tara de pe traseul asta, in care nu ne-a oprit politia niciodata.

Pe la pranz am ajuns la Barnaul. E un oras nespectaculos, dar decent, linistit. Ne-a luat vreo ora sa gasim locul unde ne rezervaseram cazare cu o zi inainte. Ne-am cazat si am avut grija ca Yurty sa primeasca si ea un garaj numai al ei.

Am plecat in oras si am luat la rand toate terasele pe care le-am gasit pana cand s-a facut noapte si ne-am indreptat spre casa.

A doua zi am pornit spre Novosibirsk. Am observat din nou faptul ca in ciuda asteptarilor noastre, traficul in rusia era foarte decent, deloc asemanator cu ce suntem obisnuiti sa vedem in atatea filumete pe net. Am ajuns la Novosibirsk si am inteles imediat ca nu e deloc asemanator cu Barnaul. E un oras mare, extrem de aglomerat. Am petrecut doua zile in Novosibirsk si am gasit un oras foarte cosmopolit, cu multe restaurante si baruri. Obiective turistice nu am gasit prea multe, poate si datorita istoriei relativ scurte a acestui oras. Oamenii par primitori, cel putin atat cat i-am putut cunoaste noi.