Incepem ziua prin a avea grija de Yurty. Am sters-o de praf prin locurile esentiale (pe unde sunt prezenti sponsorii), punem numarul de pe spate pe fata pentru a evita opririle politistilor pe acest motiv si voila pornim catre Rusia. Ne asteapta 1588 km si o alta granita cu peripetii.

Am mai facut un mic popas la o companie de asigurari de unde am achizitionat polita pentru Kazakhstan. Este foarte interesat faptul ca iti poti cumpara si camere video de bord si au diverse promotii la pachet cu politele. Se pare ca nu esti despagubit daca nu ai o camera video cu ajutorul careia sa probezi cele intamplate. Noi avem un VICO TF2 de la TraficTube si filmeaza senzational. Practic a fost unul dintre obiectele cele mai utilizate pana acum 🙂

Am traversat Kazakhstan-ul pe ploaie si vreme mohorata din pacate. La un moment dat am fost opriti pe dreapta de un SUV din care a iesit cineva spunand „Salutare Romania”. Era un kazak ce lucrase cativa ani buni in Bucuresti si era foarte incantat de Romania.

Am imortalizat momentul si am purces mai departe. Pe harta s-a conturat un lac in ceea ce noi credeam ca ar trebui sa fie desert. In realitate lacul nu era sau cel putin noi nu reuseam sa-l vedem dar cert este ca pescarii vindeau peste pe margine mai ceva ca la noi la Dunare.

Ne asteptam sa ne intalnim cu camilele dar si acestea se transformasera in vaci asa ca am mai reusit sa punem un punct in plus Turkmenistanului care ne-a oferit ocazia sa tragem cateva fotografii dromaderitelor.

Drumurile sunt similare Taurkmenistanului – adica praf! am inaintat prin ploaie si noapte, s-a facut lumina si ne-a intampinat o noua granita – Buna diminineata Rusia!