Gata! Suntem in drum spre Almaty. Asteptam cu mult interes sa descoperim si acest oras.

Dupa 200 de km in bezna se aprind luminile orasului si incepem sa cautam centrul. Ca deobicei, in orasele mari centrul numai in centru imaginat de catre noi nu este. Ne-am oprit la o benzinarie si am primit o schema cu indicatiile catre hotel. Dupa ce am ratacit cateva minute pe strazi am realizat ca tot wifi-ul ne va ajuta asa ca ne-am conectat la o retea ce ne-a incarcat traseul pe telefon si astfel am parcat masina in fata hotelului.

Somn pret de 3/4 ore pentru ca a trebuit sa ne trezim sa dam hainele la spalat. Ne dorim sa ne plimbam prin Almaty,  sa cumparam un  cort pentru Razvan (urmeaza Mongolia iar Razvan a ramas fara cort dupa experienta cu broasca din Turkmenistan) si de actualizat jurnalul de bord.

Am iesit din hotel si am plecat cu gandul sa ajungem in Mall-ul din oras, care la o prima vedere pe harta pare aprope. Pe drum aveam de gand sa ne oprim intr-un loc unde sa putem manca ceva / sa bem o cafea si sa fumam o sisha.

In Almaty am descoperit un mix de rusi cu orientali si in mixul acesta ies in evidenta femeile care sunt foarte frumoase. Aproape la fel de frumoase ca in Romania 🙂 asa ca ne-am lungit la bere admirand peisajul.

Razvan a comandat ceva de mancare in ruso-engleza, eu deschid laptop-ul si ne punem pe asternut amintiri. Apare chelnerita cu trasaturi rusesti si ne aduce mancarea. Din greseala, Razvan comandase mancare pentru 4 persoane. Asta e! am continuat ospatul si ne-am mai luat cate o bere si o cafea, ahh … Espresso! Nu mai tin minte de cand nu am mai baut un espresso.

Ne gandeam daca are rost sa mergem cu Yurty la un control avand in vedere ca Naren trecuse prin Almaty si isi rezolvase problemele la masina cu un localnic descurcaret care ne astepta si pe noi. Cu toate ca pe Pamir incepuse sa tipe din toate saibele, Yurty se facuse bine dupa ce am rulat pe asfaltul din Kyrgyzstan. Senzorul de frana nu mai bipaia,  esapamentul nu mai facea atat de urat iar anvelopele Michelin Energy Saver erau intr-o stare excelenta dupa ce ne rezolvase geometria Car Dotor’ul din Turkmenistan. Concluzia a fost ca o lasam sa se odihneasca linistita la hotel ca nu o ducem in service.

Nico ajunge pe 11 August in Novosibirsk, noi facem o zi pana in Rusia deci mai avem de stat prin Almaty.

De la bere si cafea timpul a fugit si ne-am intrezit pe inserat ca trebuie sa mai ajungem si la mall asa ca am purces, pe jos, mai departe.

Nu a trecut mult timp si am realizat ca Mall-ul nu e chiar atat de aproape pe cat calculasem la prima vedere asa ca am reusit sa ajungem la ora 22:00, adica fix in momentul in care s-au inchis magazinele si mai aveau deschisa doar zona de food court. Cum noi suntem de aprope o luna pe drumuri si conditia fizica este de leguma in stare avansata de lenevit la soare asa ca cei 10 km pana la Mall ne-au stors de puteri.

Am mai stat o ora la o terasa din incinta mall-ului si am plecat spre hotel. Pe la jumatatea drumului am mai descoperit o alta terasa unde am alimentat cu shaslik si cu bere. Intr-un final continuand drumul spre pat.

Cu greu am ajuns la hotel si am cazut in pat cu gandul la sauna si piscina pe care le vom incerca maine.