Bucuresti, 18 ianuarie 2018

Today You Can Do Anything ™, comunitatea celor pasionaţi de depăşirea limitelor, îl are ca reprezentant  pe Alex Dumbravă, primul român care şi-a propus să traverseze Oceanul Atlantic vâslind de la un continent la altul.

Alex Dumbravă (41 ani) pornește la începutul lunii februarie în traversarea Oceanului Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle, făcând parte dintr-un echipaj internațional. Alături de patru feroezi și un neozeelandez va străbate peste 8,000 de km vâslind fără oprire, în schimburi de două ore, din sudul Portugaliei până în Miami, Florida, trecând și prin Cuba. Durata estimată de traversare este de 60 de zile.

Fost handbalist și practicant de judo, Alex Dumbrava a participat la diverse competiții de alergare și triatloane și, împreună cu familia, are o viaţă activă incluzând activități de înot, alergare, bicicletă, schi și drumeții. Din vara anului 2016 se antrenează pentru traversarea Oceanului Atlantic, având program de exerciții fizice la sală aproape în fiecare zi și în weekenduri pe apă, într-o barcă specială. Antrenamentele pe apă au culminat cu traversarea Mării Negre, în iunie 2017, când a plecat de la Mangalia la Batumi, Georgia, alături de alți 4 români.

Membru al Today You Can Do Anything ™, Alex Dumbravă planifică împreună cu alți 3 foști sportivi de performanță (Vlad, Bogdan si Mihai) traversarea unui ocean și dezvoltarea de evenimente care să-i încurajeze pe cei din jur să facă mișcare, să își provoace limitele și să încerce activități noi, așa cum este și vâslitul oceanic pentru mulți dintre noi.

Alex Dumbravă porneşte în prima săptămână a lunii februarie din Portimao (Portugalia) şi este aşteptat la începutul lunii aprilie in Miami, Florida. Parcursul şi evolutia lui Alex Dumbravă pot fi urmărite pe www.todayyoucandoanything.ro,  www.facebook.com/todayyoucandoanything şi pe https://www.facebook.com/alex.dumbrava.

Acest eveniment este o ocazie pentru România de a avea un reprezentant în primul echipaj ce traversează Atlanticul din Europa în SUA: http://voyagebeyondthehorizon.com/

 

Precizare: Proiectul de traversare a Atlanticului din Europa in America de Nord comportă o serie de particularitaţi faţă de Atlantic Challenge, cursa organizata de Atlantic Campaigns între Insulele Canare şi Antigua:

  • distanţa parcursă este aproape dublă, de peste 5,000 mile nautice, in comparaţie cu aproximativ 2,700 mile nautice cât parcurg echipajele în cadrul cursei menţionate (de exemplu 2,624 mile nautice pentru olandezul Mark Slats, care a traversat solo între La Gomera si Antigua în decembrie 2017 – ianuarie 2018, în 30 de zile);
  • o traversare independentă trebuie să îşi asigure prin mijloace proprii suportul în caz de avarii (de cele mai multe ori telefonic şi cu piesele şi uneltele de la bord) sau siguranţa în cazul unui incident de orice fel;
  • un echipaj multi-naţiuni este o provocare pentru fiecare membru in parte şi pentru echipaj ca întreg, existând bariere de limbă, diferenţe de cultură, de pregătire fizică şi mentală ce trebuie surmontate în cel mai scurt timp pentru succesul expediţiei.

—————————————————————————————————————————

Today You Can Do Anything ™ Este o comunitate creată în sprijinul celor ce îşi doresc să descopere noi aventuri, să întâlnească oameni alături de care sa pornească în aceste aventuri şi împreună cu care să realizeze lucruri ce par imposibile. Este o comunitate de oameni ce îşi organizează propriile activități, dar care îi pot ajuta şi pe alţii să se pregătească sau să îşi planifice proiectele pe care şi le-au imaginat.

Contact:

www.todayyoucandoanything.ro

www.facebook.com/todayyoucandoanything

Alex Dumbrava – alex@todayyoucandoanything.ro / 0722626696

Vlad Grigore – vlad@todayyoucandoanything.ro / 0741239034