Ambarcațiunea cu văsle SAGA, avănd planificat voiajul de la Portimao (Portugalia) la Miami (Florida) cu escală in Havana (Cuba), cu plecare programată la debut de februarie 2018, se află de vineri, 23 februarie, in Las Palmas, Gran Canaria, la 1,100 km de start.

Echipajul a decis sa facă această escală pentru reparații la desalinizator (echipamentul ce produce apă potabilă), ambarcațiunea va suferi in perioada imediat urmatoare si alte intervenții ce vor dura peste două saptamani, urmand ca ulterior barca sa iasă in probe.

Date fiind aceste intarzieri, care se adaugă la cea de aproximativ o săptamană de la start, analizând impactul asupra programului de familie si asupra proiectelor personale, Alex a realizat că, din pacate, nu poate continua acest proiect.

Obiectivul principal, si anume lărgirea si fundamentarea experienței de vaslit, a fost atins in foarte mare măsură. Alex regreta despărțirea de o echipa disciplinată, cu un caracter dârz și deschis, cu o pregatire fizică de excepție și cunostințe vaste de navigație și le mulțumește înca o dată fiecaruia: Edmund, Jakup, Jogvan, Isaac, Niclas.

Alex este profund recunoscator familiei si prietenilor (sprijinul lor reprezentând o componentă importantă) precum si celor ce au susținut acest proiect (Musette, CGS Romania, Trimus, Marsh, Merinito și o serie de persoane fizice) si a cauzei Magicamp.