Romedic.ro – Septembrie 2014

Expediţie de 3.500 kilometri cu mototaxi prin Peru, în sprijinul Asociaţiei Telefonul Copilului

Medicul stomatolog Răzvan Stuparu şi trainerul şi project managerul Vlad Grigore vor pleca sâmbătă într-o „aventură spectaculoasă, pe trei roţi”, prin Peru, ei propunându-şi conştientizarea cu privire la problemele copiilor din România, susţinând cauza Asociaţiei Telefonul Copilului.

Cei doi vor străbate 3,500 kilometri într-o expediţie, cu un mototaxi, după un traseu propriu: plecarea oficială din Colan, pe traseul Piura, Cajamarca, Huaraz, Huanuco, Huancayo şi linia de finish la Cuşco, lângă Machu Pichu, informează un comunicat al asociaţiei remis marţi AGERPRES.

Expediţia din acest an se numeşte „Mototaxi Junket”, va începe pe 27 septembrie şi va atrage 20 de echipaje din întreaga lume, fiind organizată tot de cei de la The Adventurists, organizatorii The Mongol Rally.

Un mototaxi reprezintă un mijloc de transport între bicicletă şi motocicletă, care nu poate atinge o viteză mai mare de 50 km/h. Acest mijloc de transport poartă mai multe denumiri în lume, printre cele mai cunoscute fiind cele de Ricşa, Mototaxi sau Tuctuc.

„Susţinem performanţa în orice domeniu. O expediţie precum cea a lui Vlad Grigore şi a lui Răzvan Stuparu este aproape un vis – libertate, aventură – iar la 116 111, pe lângă rezolvarea problemelor, dorim să readucem visele frumoase în sufletele copiilor care ne sună. Mulţumim echipei Today pentru susţinere şi le urăm succes în extraordinarul demers pe care şi l-au propus”, a declarat Cătălina Florea, director executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului, Deputy Regional Reprezentative – Child Helpline Internaţional, citată în comunicat.

Cei doi au participat în 2013 la cel mai mare raliu caritabil, The Mongol Rally, unde au condus peste 19,124 km, de la Londra, Marea Britanie, la Ulan Bator, Mongolia, au trecut prin 21 de ţări, la final donând maşina unei comunităţi locale.

„Dacă în 2013 am luat o maşină de oraş şi am condus-o până în Mongolia, anul acesta îi dăm uşile jos, îi scoatem o roată, îi reducem la 10% capacitatea cilindrică (125 cc) şi o punem să urce pe Pan-American Highway traversând Anzii şi jungla Amazoniană. Şi prin acest proiect susţinem Asociaţia Telefonul Copilului, pentru că dorim să ajutăm copiii aflaţi în situaţii dificile”, a declarat Vlad Grigore, citat în comunicat.

Astfel, plecarea în Peru cu mototaxiul va avea drept cauză caritabilă Asociaţia Telefonul Copilului, al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva oricărei încercări de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz, prin linia de asistenţă telefonică gratuită, nelimitată şi confidenţială 116 111.

În 2012, cei doi tineri au creat platforma „Today You Can Do Anything!” ce include site-ul http://todayyoucandoanything.ro şi pagina de Facebook: facebook.com/ TodayYouCanDoAnything. Prin intermediul acesteia doresc să inspire şi alte persoane să se implice în comunitate, să participe la acest tip de activităţi şi să susţină cauzele caritabile în care cred.

2014 a început cu participări la triatloane şi la competiţiile sportive majore, plimbări cu bicicletele pe Transfăgărăşan şi antrenamente de alergare pentru ca în octombrie să se facă trecerea la nivelul următor, aventură pe trei roţi în Peru. Prin proiectele desfăşurate susţin Asociaţia Telefonul Copilului. Îşi doresc să ajute copiii aflaţi în situaţii dificile să le depăşească beneficiind de asistenţa de care au nevoie.

Publicat pe Romedic.ro – Septembrie 2014

By | 2018-02-16T13:47:16+00:00 25.09.2014|Apariții media|

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.