Inca un roman traverseaza Oceanul Atlantic la vasle. Din 5 februarie. Traseul este in premiera: din Portimao, sudul Portugaliei pana in Miami, Florida, Statele Unite. In jur de 8 mii de kilometri estimeaza Alex Dumbrava. Romanul de 41 de ani face parte dintr-un echipaj international de 6, alaturi de 4 feroezi si un neo-zeelandez. Traversarea va fi una independenta, fara niciun fel de asistenta.

Mai lung, mai extrem. Inca un roman traverseaza Oceanul Atlantic. Alex Dumbrava este un fost handbalist si practicant de judo.

La doar cateva ore dupa ce echipajul de pe Atlantic 4 a incheiat cu succes concursul Atlantic Challenge un alt roman anunta ca va traversa Oceanul Atlantic. De data aceasta distanta va fi aproape dubla. Traseul va uni Europa de America de Nord, cu trecere prin Cuba: in total 8 mii de kilometri. Durata estimata este de 60 de zile.

„Pentru ca este un traseu in premiera timpul reusit va fi considerat record pe aceasta distanta. Ne dorim insa sa incheiem aventura in 60 de zile. In urma cu 10 zile am fost recomandat pentru aceasta traversare dupa ce echipajul din Feroe a „pierdut” 2 membri. Sunt pregatit si de-abia astept aceasta provocare. Suntem pusi pe fapte mari”, a declarat pentru aimx.ro Alex Dumbrava.

Alex a fost printre semifinalistii selectiei pentru cele doua locuri de pe Atlantic 4. Barbatul in varsta de 41 de ani a traversat in iunie 2017 Marea Neagra impreuna cu echipajul Atlantic 4.

112 kilograme si 1 metru 90 are romanul care vasleste in Atlantic. Alex Dumbrava s-a nascut a doua zi dupa cutremurul devastator din 1977.

Din vara anului 2016 se antrenează pentru traversarea Oceanului Atlantic. Acest eveniment este o ocazie pentru Romania de a avea un reprezentant in primul echipaj ce traversează Atlanticul din Europa in Statele Unite ale Americii.

„Cel mai mare stres al meu este sa las totul in ordine acasa. In timp ce vasleam in Marea Neagra m-a sunat sotia pe satelit sa-mi spuna ca are inundatie in casa:). Am crezut ca face glume cu mine. Eu eram in barca pe mare, iar in casa totul plutea. Acum pun la punct toate procedurile in caz de urgente ?„, ne-a dezvaluit Alex mai in gluma mai in serios.

Cat despre urgentele din ocean: „O traversare independenta trebuie sa isi asigure prin mijloace proprii suportul in caz de avarii (de cele mai multe ori telefonic şi cu piesele şi uneltele de la bord) sau siguranţa in cazul unui incident de orice fel. Nu am o frica legata de durata traversarii sau de imensitatea oceanului. Mai degraba de alimentatia din timpul cursei sau de ce fel de imbracaminte trebuie sa port. Spre exemplu, feroezii vin cu niste cizme de cauciuc si pulovere groase de lana. Au si un alt stil de vaslit fata de mine”, a mai dezvalui Alex pentru aimx.ro

Alex Dumbrava poate deveni primul roman care vasleste 8000 de kilometri pentru traversarea Oceanului Atlantic.
Alex Dumbrava va face cunostinta cu ceilalti membri ai echipajului cu doar cateva zile inainte de startul traversarii. Barca are 13 metri lungime, categorie PURE, 500-600 de kilograme la gol si 6 posturi: „un echipaj multi-natiuni este o provocare pentru fiecare membru in parte şi pentru echipaj ca intreg. Exista bariere de limba, diferenţe de cultura, de pregătire fizica şi mentala ce trebuie surmontate in cel mai scurt timp pentru succesul expediţiei.”

Membru al „Today You Can Do Anything” Alex Dumbrava planifica impreuna cu alti 3 fosti sportivi de performanta (Vlad, Bogdan si Mihai) traversarea unui ocean și dezvoltarea de evenimente care sa-i incurajeze pe cei din jur să faca miscare, sa isi provoace limitele si sa incerce activitati noi, asa cum este si vaslitul oceanic.

Pe aimx.ro va vom tine la curent cu momentele semnificative din timpul acestei traversari, in premiera, a Oceanului Atlantic pe ruta Portugalia- SUA.

Interviu publicat pe aimx.ro