Today in Siberia Ice Run

Today in Siberia Ice Run 2018-03-11T12:34:35+00:00

„Mastering others is strength. Mastering yourself is true power.”

45 zile 15 ore 32 minute 1 secunda

Click aici pentru a vedea unde suntem in acest moment

The Ice Run

The Ice Run este o competitie internaţională în cadrul căreia echipajele conduc o motocicletă cu ataş pe suprafaţa îngheţată a lacului Baikal înfruntând frigul extrem timp de două săptamâni.

Cursa pe gheață începe în Irkutsk, unde cele 15 echipaje îsi vor lua motocicletele, Ural-uri fabricate în anii ‘80-‘90, și vor porni spre Nord-Vest, parcurgând aproximativ 800 de km pe gheață spre Severobaikalsk, zonă din care se vor intoarce la Irkutsk prin pădure și pe albiile râurilor înghețate.

The Ice Run nu este o competiție clasică în care contează cine ajunge primul, ba chiar mai mult, încurajează impactul social pe care fiecare dintre noi îl poate aduce şi provocă echipajele să se întreacă în strângerea de fonduri pentru cauzele caritabile susţinute.

Logistica

the ice run route

Motocicleta

Experiența de mers pe o motocicletă cu ataș nu se compară deloc, dar absolut deloc cu mersul pe o motocicletă normală. Se supune mai degrabă principiilor fizice ale mersului pe ATV sau chiar pe tricicletă. Virajele se pot încheia fie cu atașul ce zboară în dreapta ta, fie cu întreaga motocicletă ce se răstoarnă.

Cazarea

În cadrul cursei, echipajele nu sunt însoţite de o echipă de suport, ceea ce face ca toate provocările să fie depaşite doar prin forţele proprii. Timp de două săptămâni, în timpul zilei vor conduce pe lacul Baikal înghețat, își vor repara motocicleta, urmând ca pe timpul nopții să-și găsească un loc în care gheața este mai groasă, pentru a-și monta cortul, căci ei vor campa seară de seară, în mijlocul sălbăticiei înghețate a Siberiei.

Temperatura

Lacul Baikal este cel mai mare lac din lume, având peste 20% din cantitatea totală de apă potabilă disponibilă în lume. Temperaturile extrem de scăzute din Siberia fac ca, pe timpul iernii, suprafaţa lacului să îngheţe și odată cu asta și activitatea din întreaga zonă.

Componenta caritabilă

Cauza internațională a acestei aventuri e reprezentată de Cool Earth, organizație ce contribuie la oprirea despăduririlor din zonele tropicale, lucrând îndeaproape cu oamenii din comunitățile respective și ajutându-i astfel să împiedice tăierile pădurilor tropicale.

Cool Earth şi organizatorii evenimentului au început colaborarea în 2013. De atunci, peste 14.000 de participanţi la competiţii extreme, din 41 ţări, au strâns mai mult de 1.000.000 de lire sterline pentru misiunea acestei organizaţii.

Fiecare echipaj ce participa la „The Ice Run” doneaza minim 500 de lire catre , o organizatie globala ce este implicata in refacerea padurilor tropicale.

Cool Earth este una dintre organizatie inscrise pe WowApp. Astfel, puteti participa si voi la salvarea padurilor tropicale utilizand WowApp.

De asemenea, fiecare echipaj este încurajat să aleagă, complementar cauzei internaționale, o cauză caritabilă locală. Astfel, echipajul format din Vlad și Alexandru atrage atenția și asupra unui ONG local, din Piatra Neamț, Comunitatea Noastră.

Similar cu modul prin care aduce impact și cauza internațională, Comunitatea Noastră se implică activ în rezolvarea problemelor sociale, aducându-i la un loc pe toți reprezentanții relevanți dintr-o comunitate, respectiv oamenii din mediul de afaceri, din administrația publică, din învățământ și din societatea civilă.

Echipa

Alexandru si Vlad s-au intalnit in Martie 2016 in cadrul unui eveniment organizat de un ONG pe tema dezvoltarii comunitatilor locale.

Doi ani mai tarziu, au un scop comun – sa-si testeze limitele fizice si psihice conducand o motocicleta la temperaturi extreme pe lacul Baikal.

De-a lungul timpului au descoperit ca sunt mai multe lucruri pe care le au in comun.

  • Indivizi extrem de motivati

  • Experinta in activitati de anduranta

  • Pregatiti psihic

  • Pregatiti fizic

  • Flexibili

  • Orientati spre realizarea obiectivelor

Vlad Grigore
Vlad Grigoreco-driver
Entuziast, creativ si ambitios, pasionat de calatorii si dornic de adrenalina.
Are o experienta de peste 13 ani ca Trainer si Manager de Proiect.
Intre timp, a participat in competitii de anduranta si a povestit experintele traite in calitate de Speaker la diverse conferinte.
In portofoliul de aventuri intra:
* The Mongol Rally – Cel mai mare raliu caritabil din lume.
* The Mototaxi Junket – Competite caritabila in Peru.
Co-fondatorul comunitatii Today You Can Do Anything.
Alexandru Agatinei
Alexandru Agatineico-driver
In acest moment poate sta, aproape dezbracat, la temperaturi de pana la -15°C. timp de 30 de minute.
Iubitor de natura si de sporturi in aer liber, motociclist, implicat in sustinera cauzelor caritabile prin intermediul evenimentelor sportive.
Fost fotbalist, alergator in momentul de fata, merge cu bicicleta si urca pe munte in scop recreational.
Membru in echipa Rubik – un start-up in comunitatea din Nord Est.